Snijeg za vikend

Vijesti 06. dec 201807:01 > 07:04
N1

Danas se u jutarnjim satima na sjeverozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano. Po kotlinama Bosne sa maglom i sumaglicom. Tokom dana postepeno naoblačenje sa zapada. Poslije podne slaba kiša se očekuje u Krajini, zapadnoj, jugozapadnoj i djelimično centralnoj Bosni.

Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 3 do 8, na jugu od 9 do 13 °C.

U Sarajevu prije podne pretežno sunčano, a poslije podne se očekuje naoblačenje. U kotlinskim dijelovima grada u jutarnjim satima je moguća magla ili sumaglica. Jutarnja temperatura oko -5, a dnevna oko 4 °C. 

U petak u većem dijelu naše zemlje preovladavat će pretežno sunčano. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Do kraja dana porast naoblake. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 7 do 12, na jugu od 12 do 15 °C.

U subotu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni u višim područjima očekuje se susnjažica i snijeg. U večernjim satima prestanak padavina i razvedravanje. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 10 do 14 °C.

 U nedjelju jutro pretežno sunčano. Po kotlinama Bosne sa maglom. Tokom dana postepeni porast naoblake. U večernjim satima se očekuje kiša, a na planinama snijeg. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 7 do 13, na jugu do 15 °C.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagrami UŽIVO na ovom linku.