UINO: Oduzete cigarete i duhan u Mostaru

Vijesti 06. dec 201811:20 > 11:29
UINO/Ilustracija

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje danas su na pijaci u Mostaru oduzeli su 4.156 paklica cigareta i 54 kg duvana saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Službenici UINO BiH, Regionalni centar Mostar, u saradnji sa pripadnicima MUP-a HNK-a, na pijaci u Vrapčićima privremeno su oduzeli 4.156 paklica cigareta i 54 kg duhana koje nisu bile obilježene akciznim markicama UINO.

iZ UINO ističu da su cigarete i duhan privremeno oduzeti, te obzirom da su radnje počinjenog prekršaja sadržane u biću krivičnog djela 210a KZ BiH- nedozvoljen promet akciznih proizvoda, o istom će biti obavješteno Tužilaštvo BiH.

Prilikom provođenja navedene aktivnosti, ovlaštena službena lica UINO BiH koristili su vozila i specijalističku opremu doniranu od EXBS programa Vlade SAD.

U toku 2018. godine ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su cigarete i duvan, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama ukupne vrijednosti u iznosu od 1,6 miliona KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane u BiH da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nezakonite trgovine, utaje akciza, carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, saopšteno je iz UINO BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagrami UŽIVO na ovom linku.