Petar Ivancov i Nedžad Ahatović u Novom danu

Vijesti 06. dec 201815:45 > 15:47
N1

Ambasador Ruske Federacije Petar Ivancov ogradio se od kominikea sa zasjedanja Savjeta za provođenje mira. Šta im konkretno nije bilo prihvatljivo u kominikeu, o ruskoj politici u BiH i na Balkanu, odnosima sa zvaničnicima iz Republike Srpske te gdje i kakvu BiH vidi u narednom periodu? Na ova pitanja ambasador Ruske Federacije odgovaraće u Temi jutra u Novom danu.

BiH dobila je zeleno svjetlo za aktivaciju MAP-a za članstvo u NATO-u. Ova odluka izazvala je brojne i različite reakcije i podijelila političare u BiH. Šta ona konkretno znači i šta nas sve čeka, za vas pitamo Nedžada Ahatovića, iz Atlantskog vijeća BiH.

Šta je i u kojoj mjeri urađeno na inkluziji osoba sa intelektualnim teškoćama u društvo? Koliko je osoba s poteškoćama osposobljeno za samostalan život u lokalnoj zajednici? Haris Haverić, direktor Saveza ”Sumero” o ovim i drugim temama važnim za sve osobe s poteškoćama govori u Novom danu.

Kadetska taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine sa evropskog prvenstva u Španiji vratila se sa pregršt medalja. Džejla Makaš osvojila je zlatnu medalju i postala evropska prvakinja u svojoj kategoriji. O uspjehu, osvojenim medaljama i utiscima sa prvenstva članovi naše reprezentacije govore za Novi dan.

Studenti sa tri univerziteta u Sarajevu dobili su priliku da se takmiče u razvoju prototipa – aplikacije za javnu kompaniju. To je prvo takmičenje tog tipa u BiH, a organizovala ga je Elektroprivreda BiH u saradnji sa kompanijom Microsoft. Sve informacije sa ovog događaja donosimo vam uživo, iz prve ruke.

Donosimo i komentar aktuelnih događaja kroz pisanje dnevne štampe. Sa nama će biti Slađan Tomić, novinar TV1.

A pregled događaja koji su obilježili sedmicu na izmaku i to iz ugla njemačkih medija, i ovoga petka donose nam kolege sa Deutsche Wellea. Kolega Mehmed Smajić biće sa nama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagrami UŽIVO na ovom linku.