Nova godina u BiH: Koju destinaciju izabrati

Vijesti 06. dec 201816:41 > 16:43
N1

Praznična atmosfera polako obuzima gradove u BiH. Uz Zimske gradove, Holliday markete, lampice i ukrase, građani će uživati i u novogodišnjim nastupima bendova koji će ih uvesti u 2019. godinu.

Prošetali smo Sarajevom, Mostarom i Banjalukom, kako bi vam pomogli koji grad izabrati za najluđu noć.

Sarajevo polako oblači praznično odijelo. Lampice, zimske kućice, mnogi posjetitelji, jelka visoka preko 12 metara. Svečano je otvoren Sarajevo Coca- Cola Holliday market. Više od 20 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopovi, proizvođači hrane i pića, zabava za djecu i odrasle, radionice i koncerti.

I ostali dijelovi Sarajeva pripremaju se kako bi zasjali u punom sjaju za praznike koji dolaze. Kače se lampice, ukrasi i pahulje. Jedna od najvećih zvijezda regiona, Hari Mata Hari uz svoje poznate hitove uvest će građane, goste i turiste Sarajeva u Novu 2019. godinu.

“Ove godine trodnevni program u našem gradu koji smo pripremili za sve naše sugrađane, posjetioce i turiste. Počinjemo sa mladim umjetnicima sa muzičke akademije 30.12. ispred Katedrale koji će klasičnom muzikom nekako nas uvesti u zimsku čaroliju. Naravno centralna manifestacija 31.12. ispred Vječne vatre spektakularan koncert Harija Mata Harija i 1.1. Bombaj Štampa i kultni Đuro”, kazala je Naida Kraljić iz Odjela za odnose sa javnošću Gradske uprave Grada Sarajeva.

Mostarci uživaju u čarima Zimskog grada , uz raznovrstan zabavni program, koji će trajati do 7. januara. Lampice, ukrasi, niz adventskih kućica sa različitim ponudama za sve ljubitelje praznične atmosfere i dobre zabave. Zabave neće nedostajati ni za Novu godinu, a Mostarce će u 2019. uvesti Zabranjeno Pušenje i SARS.

“Program će početi u 19 sati sa DJ Roof a završit će nakon Zabranjenog Pušenja u 3 sata sa jednim dobrim bendom, što bi se reklo za raju, Dobre vibracije, koji će zaključiti tu manifestaciju. Međutim, želim napomenuti sve zainteresovane za doček Nove godine u Mostaru da naš doček počinje već 27. sa nastupom Zostera, 28. Letu Štuke, 29. Elemental , 30 DJ iz Italije i onda 31.”, kazao je Mustafa Alendar, član tima Mostar 2024.

U Banjaluci također pripreme za praznike koji dolaze. Šesti “Zimzograd”, događaj za sve u Banja Luci biće otvoren 14. decembra u parku Mladen Stojanović. Banjalučka zima počinje 15. decembra a osim Zimzograda posjetitelji će moći uživati na još dvije lokacije ispred Muzeja savremene umjetnosti i u parku kod Narodnog pozorišta.

“Tri novogodišnje večeri imamo faktički tri koncerta , prvu veče 30.12. Haris Džinović, 31. Željko Samardžić i Nikola Rokvić i 1.1. Željko Joksimović u Banja Luci na koncertima. Imamo i dječiju Novu godinu koja je tradicionalna i radimo poseban program glede pravoslavne Nove godine i badnje večeri koja će se dešavati u hramu Hrista spasitelja”, pojasnio je Milan Grubor, šef kabineta gradonačelnika Banjaluke.

Dobra zabava, praznična atmosfera uz ples i osmjehe očekuje posjetitelje – a na njima je da odluče koji grad će izabrati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| FacebookInstagram i UŽIVO na ovom linku.