Olimpijski plamen opet gori

Vijesti 07. dec 201814:12 > 14:21
Općina Centar

U okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se naredne godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu intenzivirani su radovi na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje ove manifestacije.

S obzirom da je vlasnik Olimpijskog stadiona, Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, uzela je aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja koji će našu domovinu i njene prirodne ljepote promovisati u svijetu.

U proteklom periodu održane su akcije čišćenja i uređenja stadiona, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za održavanje svečane ceremonije na kojoj će prisustvovati desetine hiljada posjetilaca.

Općina Centar je u ovoj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona. U okviru ovog projekta završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete. Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača. Postavljen je novi rezultatski semafor, a provodi se i procedura za ugradnju novih stolica u VIP loži.

Posljednja aktivnost koja je provedena u okviru uređenja stadiona je testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti Olimpijski plamen nakon 34 godine. Paljenje Olimpijskog plamena zasigurno će evocirati uspomene na Zimske olimpijske igre održane u Sarajevu 1984. godine, saopćeno je iz Općine Centar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.