Mulabegović, Pejić i Radišić pisali kanadskom parlamentarcu zbog govora o BiH

Vijesti 07. dec 201817:43 > 17:52
N1

Predstavnici Vijeća bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Hrvatskog narodnog vijeća, HNVBiH, i Srpskog narodnog vijeća poslali su zajedničko pismo kanadskom parlamentarcu Bobu Bratini i zahvalili su se za njegov angažman.

Pismo prenosimo u cjelosti:

“Postovani Gospodine Bob Bratina,

Vijeće bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Hrvatsko narodno vijeće, HNVBiH, i Srpsko narodno vijeće (SNV) su udružrnja civilnog društva/NVO/ u Bosni i Hercegovini, osnovana prije 25 godina.

Želimo da izrazimo naše uvažavanje i zahvalnost za veoma značajan govor održan u Kanadskom Parlamentu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine – jednog od najvažnijih javnih praznika u Bosni i Hercegovini.

Vaše završne riječi, koje su bile izrečene na Bosanskom jeziku, i koje su članovi Kanadskog Parlamenta pozdravili ovacijama i dugim aplauzom, predstavljaju značajnu podršku državi Bosni i Hercegovini, svim njenim narodima i građanima koji je poštuju, njenim demokratskim procesima i njenom Euroatlantskom integracijom.

Vaš govor u najvećem zakonodavnom tijelu Kanade, Parlamentu, predstavlja jedan od najjačih glasova podrške Kanade kao članice G8 i kao člana Nadzornog odbora vijeća za implementaciju slobode, nezavisnosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političkog karaktera države Bosne i Hercegovine.

Osjećali smo se dovoljno slobodnima da Vam pošaljemo našu Deklaraciju, potpisanu ove godine od strane osam NVO-a, u kojoj objašnjavamo našoj javnosti i međunarodnoj zajednici u BiH kakvu državu i društvo mi zagovaramo.

Bila bi nam čast da Vas ugostimo u Sarajevu, ukoliko budete u prilici da to uključite u vaše buduće putovanje u Evropu.

Vi ste naš prijatelj, i molimo Vas, nastavite da budete glas Bosne i Hercegovine u Parlamentu Kanade”, saopćeno je u pismo kojeg potpisuju Nedžad Mulabegović, Marinko Pejić i Sretko Radišić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.