Snijeg u Lici i Gorskom Kotaru, uskoro i u BiH

Vijesti 08. dec 201812:36 > 15:29
HAK kamere

Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, zbog čega se na cestama na tom području ne može voziti bez zimske opreme, javlja HAK.

Promet je zabranjen kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom i vozilima bez zimske opreme na DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Rijeka, na DC32 Prezid-Delnicena, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja te ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Vrbovskog i Čabra.

Zabrane vrijede i za Liku na DC1 od Vaganca prema Udbini i ostalim cestama južnije od Slunja.

HAK kamere

U Bosni i Hercegovini danas je oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 13.00 sati su imale slijedeće vrijednosti (°C): Bjelašnica -1; Bihać 2; Bugojno, Sokolac 4; Ivan-sedlo, Sanski Most, Srebrenica 5; Banja Luka, Prijedor, Sarajevo 6; Bijeljina, Brčko, Doboj, Tuzla, Zvornik 7; Mostar, Trebinje 8; Livno, Široki Brijeg 9; Neum 13.

U BiH sutra se u jutrnjim satima očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će sa maglom i niskim oblacima. Tokom poslijepodneva očekuje se postepeni porast naoblake u Bosni, a u Hercegovini u večernjim satima. Krajem dana i u noći očekuje se kiša, a na planinama snijeg. Vjetar u Bosni će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni, a u Hercegovni ujutro slaba bura, a u ostatku dana slab jugo. Jutarnje temperature kretat će se od -4 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 11 do 15 °C.

U Sarajevu će prijepodne biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslijepodne. Krajem dana ili u večernjim satima očekuje se kiša. U višim dijelovima grada moguća je susnježica. Jutarnja temperatura oko -2, a dnevna oko 8 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook |Instagrami UŽIVO na ovom linku.