Autoceste FBiH: Uputili smo Sarajevoputevima upozorenje pred raskid ugovora

Vijesti 08. dec 201817:07 > 17:18
Youtube

Uslijed pojave poledice na autocesti u jutarnjim satima 5. decembra dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda i zbog toga smo uputili upozorenje pred raskid ugovora izvođaču radova na redovnom i zimskom održavanju, firmi Sarajevoputevi d.o.o., saopšteno je za N1 iz Javnog preduzeća Autoceste FBiH.

“Autocestu održavaju Sarajevoputevi d.o.o. Sarajevo, koji kao nosilac ugovora preuzimaju i prava i odgovornosti za održavanje autoceste. Zbog pojave poledice na autocesti u jutarnjim satima 05.12. dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda”, kazano je u Autocestama FBiH, te dodano:

“Smatrajući da je nepravovremeno posipanje autoceste bilo uzrok nastanka poledice i saobraćajnih nezgoda, uputili smo upozorenje pred raskid ugovora izvođaču radova na redovnom i zimskom održavanju (Sarajevoputevi)”.

Iz Autocesta FBiH podsjećaju kako Zakon o cestama nalaže obavezu informisanja korisnika o stanju prohodnosti cesta…

“Smatramo da je upozorenje na poledicu ovo samo dodatna informacija korisnicima kako bi povećali oprez i u konačnici sigurnije se kretali autocestom. Sa ciljem informisanja korisnika, svako jutro šaljemo informaciju o stanju na autocesti, te o radovima na autocesti prema BIHAMK-u”, stoji na kraju saopštenja za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook |Instagrami UŽIVO na ovom linku.