Pavić i(li) Čubrilović u Vladi RS?

Vijesti 08. dec 201817:54 > 18:00
N1

U Prijedoru je održana sjednica Glavnog odbora DNS-a koji je usvojio izvještaj izbornog štaba, te izrazio zadovoljstvo rezultatima, 12 poslanika u Narodnoj skupštini RS, jedan u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, 100.000 glasača i pobjeda zajedničkih kandidata Cvijanović i Dodika.

Rečeno je da je nakon izbora izašlo na vidjelo da su neki članovi radili suprotno politici i stavovima organa DNS-a, te su ti članovi isključeni iz stranke.

S druge strane, u Banjaluci je održan sastanak članova Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koje predvodi predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović.

Prisustvovali su mu izbačeni članovi DNS-a, ali i oni koji su stranku napustili zbog sukoba Pavića i Čubrilovića, te afere Mangupi. Složni su u ocjeni da to “DNS nije što je nekad bio”, pa će do kraja godine Čubrilović formirati svoju partiju koja će participirati u vlasti.

Ranije je Milorad Dodik od Marka Pavića tražio da se odrekne nekih ljudi u svojim redovima nazivajući ih “mangupima”, što je Pavić odbio, dok je Čubrilović smatrao da se DNS mora riješiti nekih članova.

“Mangupi” u DNS-u osumnjičeni su da su sarađivali sa Savezom za pobjedu, dok je grupa Nedjeljka Čubrilovića sumnjičena da je zajedno sa SNSD-a smjenjivala DNS kadar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook |Instagrami UŽIVO na ovom linku.