Nezaboravna zimska avantura stigla i u Zenicu

Vijesti 09. dec 201819:38 > 19:39
N1

U Zenicu stiže nezaboravna zimska avantura, Zenica Adventure festival. Mjesec dana koncerata, predstava, zabavnih sadržaja za sve generacije. Zimsku čaroliju upotpunit će adventske kućice i simulirani Disneyland.

Zimska pustolovina Zenica adventure festival dogđaj je koji upotpunjuje prazničnu atmosferu. Interesantni sadržaji nose pozitivan duh i zasigurno će natjerati građane da napuste toplinu doma i čašu kuhanog vina ili tople čokolade s prijateljima popiju na festivalskom trgu, dok djeca uživaju u društvu djeda mraza.

ANKETA:

-Ovo je super, hvala svima koji su se sjetili ovoga. Ovo je nešto što do sad nije bilo u Zenici i nadam se da će biti i dalje.

-Pa lijepo, pogotovo sa djecom da se malo vidi. Malo promjene, jednostavno se osjeti taj dio godine, Božić je, stvarno lijep dio godine.

-Svjetski, drago mi je što podržavamo Advent i ovo ostalo. Baš mi je lijepo. Pohvala.

-Za nas znači puno da se nešto novo dešava. Neka promjena malo na bolje, iako je teška situacija za život ovo malo uveseljava ljude barem eTo nas koji imamo djecu eto malo nešto novo, nešto da se dešava u gradu.

Adventske kućice, klizalište, dodjele paketića, brojen kulturno zabavne manifestacije, simulirani Disneyland dio su sadržaja koji se nudi svim generacijama. Izlagači se slažu s građanima, ovakvo nešto je falilo gradu.

“Trebala je ovom gradu ovakva manifestacija. Biće puno bolje nego prošle godine. Super su uradili”, kaže Almir Ibrahimi, izlagač.

Ovaj festival dio je projekta “Zenica 4 season”, festivala za sva četiri godišnja doba, ali i dio studije kojom se ovaj grad priprema za kandidaturu evropske prijestolnice kluture. Sinergijom svih programa steći će se svi potrebni uslovi za aplikaciju.

“Zenica živi svečano i osjeti se taj pozitivan duh u ovim blagdanskim danima i iskreno se nadamo da će svi građani i građanke Zenice, pa i svi oni koji dolaze u Zenicu ovih dana, biti zadovoljni i da će osjetiti taj praznični, pozitivni duh Zenice”, ističe Taib Bajramović, organizator.

Zvanično otvaranje manifestacije, koja će trajati mjesec dana, predviđeno je za 10. decembar. Ovo je svakako prilika da grad Zenica građanima pokaže neko vedrije lice i posjetiocima se predstavi na najbolji način.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram UŽIVO na ovom linku.