Dan uživo: Gosti su Somun i Stanivuković

Vijesti 10. dec 201814:49 > 14:51
N1

Na posljednjem ovogodišnjem sastanku šefovi diplomatija EU, razmatraju situaciju na Zapadnom Balkanu. Među temama i stanje u BiH nakon izbora. O ovoj i drugim temama govori vanjskopolitički analitičar Hajrudin Somun.

Draško Stanivuković, mladi poslanik u NSRS danas je sa nama. Jedan od najglasnijih ako ne i najglasniji poslanik u skupštini za “Dan uživo” govori o svojim planovima, stavovima ali i stanju u RS.

U Marakšu usvojen globalni kompakt o migracijama, okupili se dužnosnici više od 150 država. Uživo smo na mjestu događaja.

Sedamdeset je godina od od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Koliko ih poznajemo, zasto šutimo? Dokumnetarni film “Srbenka” osvojio je brojne filmske nagrade i govori o ljudksim pravima. Večeras je projeekcija u sarajevu, a o filmu u našem studiju govore autor filma Nebojsa Slijepcevic i Haris Lokvančić iz Ambasade Švicarske u BiH.

Đenana Kaminić -Puce, novinarka i reporterka N1 televizije dobitnica je nagrade Srđan Aleksić. Uz našu Đenanu, tu su i novinarka Radia Slobodna Evropa Maja Nikolić i novinarka BH Radija 1 Mirela Huković-Hodžić. Đenana je danas sa nama, a dobar dan poželjet će vam Merima Prguda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram UŽIVO na ovom linku.