Radoslav Ćebić, Vedad Spahović i Edin Zametica u Novom danu

Vijesti 10. dec 201815:02 > 15:04
N1

U Beogradu je za vikend održana protestna šetnja "Stop krvavim košuljama", u kojoj je učestvovalo više hiljada ljudi. Skup su neformalno organizovali predstavnici opozicionog "Saveza za Srbiju", ali na skupu nije bilo stranačkih obilježja.

U prorežimskim medijima ovaj skup nije dobio mnogo prostora. Kako vlast u Srbiji gleda na neistomišljenike i novinarstvo danas za Novi dan govori Radoslav Ćebić, novinar nedjeljnika Vreme.

Danas Britanski parlament glasa o izlasku Velike Britanije iz Europske unije. Britanska premijerka Theresa May ima podršku svojih ministara za nacrt sporazuma o Brexitu, ali je suočena s rastućim protivljenjem dijela zastupnika i saveznika koji kažu da on ugrožava vladu i jedinstvo Ujedinjenog Kraljevstva. O sudbini Brexita ovog jutra, iz Londona za Novi dan govori Vedad Spahović, novinar iz BIH.

Međunarodni je dan planina. Tim povodom govorimo sa momcima iz Gorske Službe Spašavanja. Za vikend su izveli tehničko-pokaznu vježbu spašavanja sa vertikalnog transporta na lokalitetu Babin do. Šta je vježba pokazala, te koje su preporuke građanima kojih se treba pridržavati tokom boravka na planini za Novi dan govorit će uigrani tim Gorske službe.

Dok ima snijega dobro je. Druga je priča kada se bh. gradovi suočavaju sa problemom zagađenosti. Ovog jutra donosimo podatke kakva je situacija u Bosni i Hercegovini po pitanju upotrebe električnih automobila, koliko su popularni i kakvo je stanje sa infrastrukturom punjača. Sve to objasnit će nam Adnan Bosović, diplomirani inženjer elektrotehnike.

U toku su intenzivne pripreme Hokejaškog saveza BiH za EYOF, Happy Hockey Days i Svjetsko prvenstvo. Hokejaški savez sklopio je ugovor sa Hokejaškim klubom Vukovi. Sada hokejaši imaju sjajne uslove za treniranje. O sveu razgovaramo sa Adnanom Mrkvom – generalnim menadžerom Hokejaškog saveza BIH i Mirzetom Hodžićem – menadžerom Hokeja na ledu EYOF 2019.

Aktuelnosti sa naslovnica dnevnih novina ovog jutra prelistat ćemo i prokomentarisati sa Lamijom Terzimehić – s KISS FM Radija.

Minela Jašar – Opardija sa vama od 7 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram UŽIVO na ovom linku.