Prevario migrante pa ih oružjem istjerao iz kuće

Vijesti 11. dec 201812:54 > 13:06
MUP USK

Građanin nastanjen u naselju Ugra, općina Cazin, obratio se PS Cazin u nedjelju i prijavio da su mu se obratili migranti i da su tražili pomoć.

Na mjesto događaja upućena je policijska patrola koja je zatekla prijavitelja i šest migranta a radi se o osobama inicijala M. S. ( 2004.), A. K. H. (1992.), H. M. (1994.), M. S. (1998.), A. A. (2001.) i Y. A. (1991.) svi iz Sirije, koji su prijavili policijskim službenicima da su iz migrantskog kampa “Miral” u kojem su boravili, otišli do osobe inicijala D. S. kod kojeg su boravili unazad pet dana te da ih je isti za novčanu naknadu od 6.000 eura trebao prevesti do Slovenije.

“Nakon što su posumnjali da će biti prevareni, tražili su od osobe D. S. da im vrati novac, što je isti odbio te uz prijetnju vatrenim oružjem ispalivši dva hica iste istjerao iz kuće. Policijski službenici, u porodičnoj kući D. S. gdje su boravili migranti, nisu zatekli prijavljenog te su po naredbi tužioac Kantonalnog tužilaštva obezbjeđivali sam objekat do pronalaska osobe inicijala D. S.”, navode iz MUP-a USK.

Policijski službenici, oko 1:00 sat, pronašli su osobu D. S. (1997.) te ga uhapsili i nad njim je zavedena kriminalistička obrada.

“Na osnovu naredbe Općinskog suda Cazin, izvršen je pretres stambenog objekta osumnjičenog i tom prilikom pronađeno je i izuzeto više komada vatrenog oružja kao i određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L.”, stoji u informaciji policije.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnih djela “prevara”, “ugrožavanje sigurnosti”, “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Cazin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|InstagramUŽIVO na ovom linku.