Novi dan: Gosti su Gupta i Đonlagić

Vijesti 11. dec 201815:57 > 16:00
N1

O potezima i obavezama Bosne i Hercegovine nakon ponude iz Brisela o aktivaciji MAP-a za našu zemlju, najnovijim informacijama iz Brisela, o Brexitu danas za Novi dan govori Dijana Gupta, predsjednica Atlantskog vijeća Bosne i Hercegovine.

O načinu popunjavanja Doma naroda Parlamenta FBiH, radu državnog parlamenta, formiranju vlasti, imenovanju Vijeća ministara BiH, odnosima zemalja u regionu, putu BiH ka EU – sutra razgovaramo sa Dženanom Đonlagićem, Predsjedavajućim Kluba Demokratske Fronte u Parlamentarnoj Skupštini BiH.

Učenici, nastavnici i roditelji učenika Četvrte osnovne škole iz Mostara danas u Sabornoj crkvi u Mostaru zajedno će izvoditi ilahije i pravoslavnu duhovnu muziku, te govoriti citate iz Kur'ana i Biblije. Za Novi dan govore glavni imam medžlisa Islamske zajednice Mostar Dino Maksumić i vjeroučitelj Njegoš Veljančić.

BH. studentice Monika Šafhauzer, Melisa Nicević i Neira Babić otkrile su novu vrstu šišmiša u BiH, patuljastog brkatog šišmiša i za to dobile prestižnu nagradu za istraživanje biodiverziteta i zaštitu okoliša. Monika, Melisa i Neira naše su gošće Novog dana.

Koji su savjeti ljekara za zdravlje kada su niske temperature, kada je zagađen zrak, poledica. Uživo smo u zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Profesori i studenti sarajevskog Univerziteta odali su počast tragično nastradalim mladim planinarima koji su živote izgubili na Bjelašnici u noći između 1. i 2. decembra 1962. godine. Dio ekipe danas govori za Novi dan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|InstagramUŽIVO na ovom linku.