Može li Dodik prisustvovati sjednicama Predsjedništva BiH putem video linka?

Vijesti 11. dec 201815:58 > 16:02
N1

Nakon novog problema i pokretanja pitanja o zastavi Republike Srpske u Predsjedništvu BiH, reporterka N1 Adisa Imamović postavila je pitanje članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću da li predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik može prisustovati sjednici Predsjedništva putem video linka.

Džaferović je pojasnio:

“Ovu sjednicu je zakazao predsjedavajući. Postoji u našem poslovniku jedna izuzetna situacija, kada je član Predsjedništva spriječen, i ne može prisustvovati, bolest, putovanje, a mora se hitno donijeti odluka – onda može”, kazao je Džaferović.

“Ovo nije ta situacija. Nema linka u ovim okolnostima. Okolnosti su redovne i sjednica se održava uz redovno prisustvo sva tri člana Predsjedništva”, poručio je Džaferović.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik za danas je bio zakazao konsultacije sa političkim strankama u vezi s imenovanjem predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Međutim, konsultacije su otkazane nakon što nije prihvaćeno da se sastanak održava bez zastave Bosne i Hercegovine nakon što ranije nije udovoljeno njegovom zahtjevu da u sali bude i zastava entiteta Republika Srpska.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|InstagramUŽIVO na ovom linku.