State Department: Sullivan u posjeti BiH

Vijesti 12. dec 201809:23 > 09:26
Wikimedia

Zamjenik državnog sekretara SAD-a John J. Sullivan posjetit će Sarajevo u petak, 14. decembra, gdje će pozvati zvaničnike te zemlje da održe stabilnost, nastave sa sprovođenjem reformi i ostanu na putu ka Zapadu, saopšteno je iz State Departmenta.

U saopštenju se navodi da će Sullivan tokom posjete Sarajevu pokušati da ohrabri vjerske poglavare u Bosni i Hercegovini da nastave dijalog i podstiču pomirenje.  

John J. Sullivan će danas stići u Bratislavu, a u okviru turneje po Evropi do 20. decembra posjetit će još i Beč, Sofiju, Skoplje i Varšavu.

Očekuje se da će tokom posjete Beču prenijeti zahvalnost SAD-a Austriji za doprinos bezbjednosnoj saradnji u Afganistanu i na Zapadnom Balkanu, a pokrenut će i temu potrebe suprotstavljanja Rusiji i Iranu, ističe se u saopštenju iz State Departmenta.

U Skoplju će Sullivan sa zvaničnicima razgovarati o reformama, na čijem sprovođenju Makedonija radi u okviru Prespanskog sporazuma.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.