Muškarac uhapšen zbog droge i napada na policajca u Sarajevu

Vijesti 12. dec 201811:54 > 12:00
N1

Jedna osoba uhapšena je u Sarajevu zbog stavljanja u promet opojnih droga i fizičkog napada na policajca.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, dana 11.12.2018.godine u 00,30 sati u ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode M.A., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djelo iz člana 238. i 359. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

Tokom intervencije isti je fizički napao policijskog službenika, nanijevši mu lakše tjelesne povrede. Prilikom pretresa kod M.A. je pronađeno i oduzeto 16 paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a M.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, navodi se u izvještaju MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.