Počele konsultacije u Predsjedništvu BiH

Vijesti 12. dec 201812:33 > 12:35
AFP

Konsultacije članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine započele su u 12 sati. Još nije poznato da li će u 14 sati, kako je ranije najavljeno, biti održana prva redovna sjednica državnog Predsjedništva, javio je reporter N1.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je konferenciju za novinare nakon što završi sjednica.

Podsjećamo, jučer su otkazane konsultacije za novog mandatara Vijeća ministara BiH. Milorad Dodik je na press konferenciji u Istočnom Sarajevu kazao da je osnovni razlog što Predsjedništvo BiH ne može da funkcioniše – dekoracija.

On je kazao da je bila potreba da se imenuju prijedlozi za sastav Vijeća ministara – ali je ispao problem “uređenja prostorije”.

Predlagao je, kako kaže, da se napravi neutralna struktura – prostorija bez obilježja. Džaferović, ističe Dodik, na to nije pristao.

Šefik Džaferović, s druge strane, jasno poručio – da je uklanjanje zastave BiH povreda države i da na to nikada neće pristati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.