Komšić primio Schwarz-Schillinga i zahvalio mu se na pismu

Vijesti 12. dec 201814:00 > 14:06
Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u posjetu bivšeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schwarz-Schillinga.

Član državnog Predsjedništva Komšić se zahvalio na pismu koje su trojica nekadašnjih visokih predstavnika u BiH Paddy Ashdown, Carl Bild i Christian Schwarz-Schilling uputili visokoj predstavnici za vanjske poslove i sigurnost Evropske unije Federici Mogherini.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o ukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i u regiji Zapadnog Balkana, ističući osvjedočeno prijateljstvo između nekadašnjih visokih predstavnika u Bosni i Hercegovini i njenih građana.

Tokom razgovora izraženo je uvjerenje da je stabilnost Bosne i Hercegovine, te implementacija evropskih standarda, interes ne samo Bosne i Hercegovine, nego i država Zapadnog Balkana i Evropske unije, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.