Dodik odgovorio Crnadku: Zastava jasno vidljiva na mom lijevom reveru

Vijesti 13. dec 201811:09 > 11:12
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je ministru inostranih poslova BiH Igoru Crnadku da malo bolje pogleda fotografije i video snimke sa prve redovne sjednice Predsjedništva na kojim bi onda zasigurno uoči zastavu bh. entiteta Republika Srpska.

“Da je odlazeći ministar iz reda srpskog naroda Igor Crnadak malo bolje gledao”, kaže Dodik, “vidio bi da je na njegovom reveru zastava Republike Srpske i da se, za razliku od njega, time ponosi”.

“Pošto je zastava jasno vidljiva na mom lijevom reveru, što govore i fotografije, tražim od Crnadka da nagradu od 1.000 KM umjesto meni uplati u fond humanitarne akcije ‘S ljubavlju hrabrim srcima’. Nakon isplate, Crnadak je dužan da mi dostavi uplatnicu na uvid”, rekao je Dodik upitan da prokomentariše objavu ministra inostranih poslova BiH da će onome ko uoči zastavu Republike Srpske na fotografiji sa prve sjednice Predsedništva BiH dati nagradu u iznosu od 1.000 KM.

“Meni njegov novac ne treba, ali bih mu toplo preporučio da bude malo humaniji. Za njegovo dobro”, naglasio je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.