Novi dan: Gosti su Adem i Devleta Balić, Vojin Mijatović i Benjamin Bajramović

Vijesti 14. dec 201813:55 > 14:01
N1

Subotnje izdanje Novog dana gledate od 9 sati.

O politici Milorada Dodika i SNSD-a, zastavama, grbovima, otkazanim i zakazanim sjednicama, aktuelnim pitanjima o formiranju vlasti u BiH i generalnoj političkoj klimi u našoj zemlji, ovog jutra govorimo sa Vojinom Mijatovićem, potpredsjednikom Glavnog odbora SDP-a BiH.

Razgovaramo i o biomedicinski potpomognutoj oplodnji – medicinskoj i psihosocijalnoj podršci koja je potrebna parovima koji prolaze postupak ali i načinima finansijske podrške koji su omogućeni u Bosni i Hercegovini. Naši gosti su bračni par Adem i Devleta Balić, eksperti za pitanje biomedicinski potpomognute oplodnje, subspecijalisti u oblastima fetalne medicine i obstetricije te oblasti humane reprodukcije.

Novi Festival 84 na olimpijskoj Jahorini, od samog osnivanja odjeknuo je snažno i van granica regiona, svrstavši se u red najmasovnijih zimskih festivala na svijetu, a na zvaničnom izboru za najbolje europske festivale u 2018. godini (European Festival Awards), ovaj snježni spektakl ušao je u finale i najuži izbor od 10 najboljih novih festivala! O festivalu i sadržajima planiranim za 2019. godinu ovog jutra govorimo sa direktorom Festivala 84, Benjaminom Bajramovićem.

Media PR agencije i SNL magazin i ove godine proglasit će najbolje u kategorijama: Glumac godine 2018, Izvođač godine 2018, Sportaš godine 2018, Humanista godine 2018, Genij godine 2018, Modni brend godine 2018, Ličnost godine 2018, Novinar godine 2018, Menadžer godine 2018, Dizajner godine 2018, Priznanje za životno djelo i Muškarac godine BiH 2018. Sanel Hadžić, osnivač SNL magazina ovog jutra govori za Novi dan.

U pregledu naslovnica dnevne štampe ovog jutra gledate Harisa Dedovića, urednika web portala šatro.info.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.