Nesreća na prevoju Komar, obustavljen saobraćaj za teretna vozila

Vijesti 14. dec 201814:39 > 14:41
N1

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na planinskom prevoju Komar (Travnik-Donji Vakuf) obustavljen je saobraćaj teretnih vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Na većini puteva u višim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca. Posebno skrećemo pažnju na puteve na području Unsko-sanskog kantona, kao i na puteve: Tuzla-Bijeljina, Glamoč-Livno, Bugojno-Kupres, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Travnik-Donji Vakuf, Srednje-Olovo-Kladanj, Gacko-Tjentište, Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča i Banja Luka-Travnik, preko Skender Vakufa.

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose, na pojedinim dionicama visine do 50 cm. Izdvajamo put Livno-Bosansko Grahovo-Strmica. Sniježnih nanosa ima i na putu Livno-Šuica. U nižim predjelima kolovoz je mokar i djelimično zasniježen. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i da na put ne kreću bez zimske opreme.

S obzirom da se očekuju intenzivnije sniježne padavine i jači udari vjetra, rad zimskih službi podiže se na veći stepen pripravnosti. Također, policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.