Dodik najavio inicijativu u Predsjedništvu BiH za osudu formiranja vojske Kosova

Vijesti 14. dec 201817:29 > 17:33
Anadolija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je da će pokrenuti inicijativu u Predsjedništvu BiH da se osudi formiranje vojske Kosova, jer je time direktno ugrožen Aneks jedan B Dejtonskog sporazuma o regionalnoj stabilizaciji.

Dodik je naveo da ovaj aneks predviđa stabilizaciju regiona – kontrolu naoružanja u regionu, stabilan i uravnotežen nivo oružanih snaga na najnižem mogućem nivou, te opredjeljenje za izbjegavanje trke u naoružanju.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je ovaj aneks doveden u pitanje i ignorisan ne samo od prištinske vlasti, već i od međunarodne zajednice koja je stajala iza Dejtonskog sporazuma.

Dodik je danas prisustvovao sastanku najviših zvaničnika Republike Srpske na inicijativu predsjednika Srpske Željke Cvijanović, na kojem je bilo riječi o pitanjima aktiviranja Akcionog plana za članstvo BiH u NATO /MAP/ i poziciji Republike Srpske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.