Saobraćaj obustavljen na više putnih pravaca u BiH

Vijesti 14. dec 201817:41 > 17:43
Marko Prpic/PIXSELL

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Vinac. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i zaleđenog kolovoza trenutno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17 Konjic-tunel Ivan.

Zbog popriječenih teretnih vozila na regionalnom putu R-445 Nemila-Zenica. saobraćaj je obustavljen . Molimo vozače da se do daljneg ne upućuju prema ovom putu.

Zbog čišćenja, trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona na magistralnom putu Gornji Vakuf/Uskoplje-prevoj Makljen. Ostala vozila saobraćaju dosta usporeno, a mogući su i zastoji.

Na većini puteva u višim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose, na pojedinim dionicama visine do 50 cm. Izdvajamo put Livno-Bosansko Grahovo-Strmica. Sniježnih nanosa ima i na putu Livno-Šuica. U nižim predjelima kolovoz je mokar i djelimično zasniježen. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i da na put ne kreću bez zimske opreme.

S obzirom da se očekuju intenzivnije sniježne padavine i jači udari vjetra, rad zimskih službi podiže se na veći stepen pripravnosti. Također, policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t.

“Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije su prohodni”, potvrdio je večeras Srni tehnički direktor “Romanijaputeva” Dragan Buloščić.

“Na putevima ima nešto zaostalog snijega, ali na terenu su vozila i čisti se. Nema i ne bi trebalo biti nikavih problema”, rekao je Buloščić.

Preduzeće “Romanijaputevi”, osim magistralnih i regionalnih pravaca, u zimskom periodu čisti i lokalne puteve u nekim opštinama sa kojima sklopi ugovor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.