Zbog nesreće obustavljen saobraćaj na dionici autoputa A-1

Vijesti 15. dec 201811:01 > 11:04
N1

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Papratnica-Visoko trenutno je obustavljen saobraćaj.

Na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica, Tarčin-Konjic i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, zbog snijega i poledice na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na ostalim dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja, za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca.

I na putevima u nižim predjelima kolovoz je zasniježen, izuzev dionica u južnim krajevima gdje se saobraća po mokrom kolovozu.

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Izdvajamo putne pravce: Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Policija iz saobraćaja isključuje vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, a zbog otežanih uslova za vožnju ne preporučujemo putovanja bez veće potrebe.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t. na GP Izačić.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.