Prekinuta sjednica Skupštine SDS-a, napustili je svi članovi

Vijesti 15. dec 201817:28 > 17:32
N1

Skupština SDS-a prekinuta je danas u Banjoj Luci zbog, kako se saznaje, nemogućnosti da se usaglase stavovi.

Sjednicu, na kojoj je trebalo da bude donesena odluka o raspisivanju redovnih unutarstranačkih izbora, napustili su svi članovi.

Na Skupštini SDS-a je trebalo da bude pokrenuto i pitanje ostanka Vukote Govedarice na čelu stranke, u kojoj traje raskol nakon loših oktobarskih izbornih rezultata.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je izjavio da je današnja sjednica Skupštine te stranke prekinuta, zbog, kako je naveo, nasilnog ulaska delegata stranke iz Doboja, čiji gradski odbor je ranije raspušten.

“Gradski odbor SDS-a Doboj je 17. novembra raspušten i zato nisu pozvani, ali su oni odlučili da nasilno uđu na sjednicu. Nije bilo dogovora kako da to sve prevaziđemo i konstatovao sam da ne postoje uslovi da se sjednica Skupštine održi”, ustvrdio je Govedarica.

Za narednu sedmicu najavio je da će u dobojskom SDS biti imenovano povjereništvo.

Dodao je da je Glavni odbor na prošloj sjednici defisao da je SDS opozicija u RS, a da je dobojski SDS ušao u vlast.

Govedarica tvrdi da nije spreman da “trguje“ i pravi vlast s Miloradom Dodikom te da će dosljednji članovi SDS-a opoziciono djelovati u RS.

“Ima pojedinaca koji različito razmišljaju, ali mi smo demokratska stranka..”, ustvrdio je on u izjavi novinarima.

Kaže da se po odluci Glavnog odbora SDS-a ulazi u redovne unutarstranačke izbore i da će SDS u narednoj godini imati novo rukovodstvo.

I šef Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić je rekao da se na Skupštini stranke nisu mogli usaglasiti u vezi s prisustvom delegata iz Doboja.

“Bio sam za to da svi ljudi mogu da prisustvuju”, dodao je Stanić.

Kaže da su izbori u stranci najbolje rješenje.

“Idemo u izbore i to je jedino pravo rješenje za SDS. Dobit ćemo novo ili staro rukovodstvo, koje će znati šta treba raditi, nego što se zna danas”,  rekaoje Stanić.

Po ranijim najavama, novo rukovodstvo i organi stranke SDS-a trebalo bi da se biraju na proljeće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.