SDS-ov naredni korak – novo stranačko rukovodstvo

Vijesti 15. dec 201819:21 > 19:38
N1

Prekinuta je sjednica Skupštine SDS-a u Banjaluci, poslije nekoliko sati neuspjelih pokušaja da se dogovore. Problem je nastao oko pitanja - da li članovi raspuštenih odbora iz Doboja i Čelinca imaju pravo glasa. No, odgovora danas nema. Sljedeći korak jeste novi izbor stranačkog rukovodstva.

Članovi raspuštenih odbora SDS-a, iz Doboja i Čelinca, pomrsili su konce, pojavili su se danas na sjednici skupštine stranke. No, četiri člana obezbjeđenje ostavilo ispred vrata, umjesto njih na spisku delegata su novi ljudi, tvrdi Goran Tubak.

“Mi nismo bili unutra ali od kolega koji su prisustvovali smo čuli da je bilo burnih rasprava zato što ne može neko sjesti pa napisati članove skupštine. Zna se kako se biraju članovi Skupštine i to dovodi u sumnju legaliteta svega i zato je i prekinuta Skupština”, kazao je Goran Tubak, bivši predsjednik Opštinskog odbora SDS u Čelincu.

Nakon što se satima nije odmaklo dalje od početka i da ne bi došlo do daljeg konflikta sjednica je prekinuta, medijima prenosi šef stranke, Vukota Govedarica.

“Ja danas nisam pozvao delegate iz Doboja oni su se odlučili da na silno uđu i nije bilo dogovora kako da sve to prevaziđemo. Nažalost ja sam konstatovao da ne postoje uslovi za nastavak održavanja sjednice stranke. I stranka će nastaviti onim redoslijedom koji je zaključio GO stranke, a to je da ulazimo u redovne unutarstranačke izbore.”

Da je stranka u haotičnoj situaciji i da su izbori novog rukovodstva jedini racionalni potez mišljenja je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS.

“Biće formirana komisija iz svih izbornih jedinica po jedan član i ta komisija će odlučivati o toku izbora i dobićemo novo ili staro rukovodstvo i tada će valjda SDS bolje znati šta treba raditi nego što je znao danas. Danas se nije došlo uopšte do kvoruma a da ne pričam o dnevnom redu”.

Na dnevnom redu su se trebala naći pitanja izbora unutarstranačkog rukovodstva ali i rezultati koje SDS postigla na oktobarskim opštim izborima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.