Čović: Mi se već sada trebamo pripremati za neke naredne izbore

Vijesti 15. dec 201820:13 > 20:18
N1

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović danas je u Orašju održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Posavske na kojem je raspravljano o aktualnoj političkoj situaciji u toj županiji, te o pripremama za implementaciju izbornih rezultata.

U izjavi za medije Čović je istakao da je razgovarano o aktualnom stanju u županiji i stanju u tri općine u Posavini.

“Informiran sam o tome što radi stranka, kako na lokalnoj razini općinskih odbora tako i na županijskoj razini kada je u pitanju implementacija izbornih rezultata s jedne strane. A s druge strane sam ja opet informirao što je to što mi radimo na ovoj središnjoj razini kako bi vlast bila uspostavljena, s jedne strane uz puno sudjelovanje Hrvatske demokratske zajednice odnosno Hrvatskog narodnog sabora koji predvodimo, a s druge strane opet da realiziramo i naše obveze oko izbornog zakona i mislim da samo dosta detaljno oko toga informirani i s moje strane i ja od strane predsjednika županijskog odbora”, rekao je Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dodao je da mu se čini realnim da na osnovu tako dobrog rezultata koji imaju u toj županiji mogu u narednih najdalje mjesec dana imati vladu. Kazao je kako je bitno da i sadašnja izvršna vlast donese sve nužne odluke kada je u pitanju financiranje za iduću godinu, znači proračun, “da možemo napraviti jednu kvalitetnu vladu”. 

“Informirao sam ih oko onoga što radimo kada su u pitanju domovi naroda u uvjerenju da mi imamo onu kvalitetnu većinu koja nam treba i u toj većini svakako treba jedna osoba koja će doći iz ove Posavske županije, ali ono što mi je najvažnije da vidimo atmosferu u kojoj se mi već sada trebamo pripremati za neke naredne izbore, to je jednostavno ono što moramo razmišljati i kako kvalitetu rezultata ovih izbora moramo implemenirati na više razine vlasti”, kazao je Čović.

Istakao je da će vjerojatno najduže čekati što se tiče federalne razine vlasti, jer misli da će Vijeće ministara biti formirano do kraja 1. mjeseca, a do tad se nada i županijskoj vladi u Posavini.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Posavina Đuro Topić kako je na sastanku izražena nada u konstituiranje Vlade Županije Posavske u skorijem vremenu.

“Vjerujem da ćemo zajedno sa našim partnerima, prvenstveno iz HNS-a znači strankom HSP-a, imati okosnicu buduće Vlade Županije Posavske, tko će nam biti partner od bošnjačkih stranaka to ćemo još vidjeti, to ovisi prvenstveno o razvoju naših odnosa, dakle na razini Federacije, u drugim županijama gdje imamo iskazan hrvatski interes odnosno interes Hrvatske demokratske zajednice, tako da vjerujem da će se sve to skupa dogovoriti najdalje do kraj siječnja”, rekao je Topić

Potcrtao je da stranka nosi odgovornost kada je u pitanju formiranje svih razina vlasti od mjesne zajednice, općine, županije, pa dalje, tako da će županijski odbor uz pomoć svoja tri općinska odbora dati kvalitetne prijedloge za sastav nove Vlade u imenima koja će moći implementirati njihov izborni program, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.