Nezavisni blok: Odbacujemo pokušaje destabilizacije stranke

Vijesti 16. dec 201808:54 > 08:56
Nezavisni blok

Nezavisni blok je politički projekat u BiH u kojem se afirmira sloboda, otvoreno i demokratsko izražavanje, ali i zahtjeva odgovornost za postupke. Sve odluke su rezultat najširih rasprava i donose se isključivo u organima Stranke, navode oz Nezavisnog bloka.

“Predsjedništvo Nezavisnog bloka, kao ovlašteni, privremeni organ od osnivačke skupštine održane u septembru prošle godine, održalo je 18 sjednica i utvrdilo nekoliko stotina odluka, zaključaka i stavova. Nadzorni odbor je također dao pozitivno mišljenje i preporuke na Izvještaj o radu NB i o finansijskom poslovanju, te potvrdio zakonitost i statutarnost djelovanja NB.

Na zadnjoj sjednici, održanoj početkom sedmice, Predsjedništvo Nezavisnog bloka je jednoglasno utvrdilo analizu izbornih rezultata, usvojilo Izvještaj Glavnog izbornog štaba, Pravila o izbornom postupku i Odluku o raspisivanju i održavanju izbora unutar NB. Taj proces je u toku i pozivamo sve članice i članove, kao i zainteresirane građane da se uključe i učestvuju u izborima narednih mjeseci, koliko će ovaj proces trajati.

Također, Predsjedništvo je na zadnjoj sjednici, bez ijednoga glasa protiv, dalo saglasnosti da se za predsjednika i zamjenika predsjednika u Klubu poslanika Parlamenta FBiH imenuju Amer Obradović i Eldin Vrače. Nezavisni blok se zahvaljuje svim biračima koji su nas prepoznali i podržali na zadnjim izborima i učinili da smo već na prvim izborima postali parlamentarna stranka na svim nivoima. Nastavit ćemo razvijati i graditi novu politiku i zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli da ostvarimo ovaj rezultat.

Nezavisni blok odbacuje pokušaje destabilizacije Stranke i ograđuje se od izjava poslanika koji je u medijima ustvrdio da će NB podržati vladu predvođenu sa SDA. To je suprotno našoj politici i jasnim stavovima utvrđenim na organima Stranke i nikakvi pritisci, niti lični interesi tih pojedinaca neće moći uticati na promjenu takvoga stava”, stoji u saopštenju Nezavisnog bloka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.