Zoran Tegeltija kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

Vijesti 16. dec 201818:30 > 18:31
N1

Zoran Tegeltija biće kandidat SNSD-a za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, odlučio je danas Izvršni komitet ove stranke.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD, u obraćanju novinarima nakon sjednice rekao je da će SNSD predložiti da u Vladi bh. entiteta RS na mjestu ministra za prostorno uređenje ostane Srebrenka Golić, ministar pravde da bude Anton Kasipović, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Alen Šeranić prijedlog je za ministra zdravlja i socijalne zaštite, Zora Vidović za ministra finansija, Boris Pašalić, poljoprivrede, te Srđan Rajčević za ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo. Za sutra je zakazana posebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj će mandatar Radovan Višković iznijeti ekspoze i predložiti članove nove Vlade RS.

U novoj Vladi RS svoje ministre imaće DNS, novoformirana stranka Demokratski savez i Socijalistička partija, kao i Ujedinjena Srpska i NDP.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.