Danas posebna sjednica NSRS: Izbor nove Vlade

Vijesti 17. dec 201807:24 > 07:26
N1

Narodna skupština Republike Srpske razmatrat će danas na posebnoj sjednici izbor nove Vlade. Mandatar za sastav Vlade Radovan Višković ima podršku skupštinske većine za izbor.

Na sjednici NSRS podnijet će ekspoze i predložiti ministre. Po novom Zakonu o republičkoj upravi, izmijenjena je organizacija i oblast rada određenih ministarstava. I dalje će ih biti 16, ali je formirano Ministarstvo privrede i poduzetništva, energetike i rudarstva, Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo te Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Poslove Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, koje prestaje sa radom, preuzima Sekretarijat za raseljena lica i migracije.  Nakon sjednice izvršnog odbora i Predsjedništva SNSD-a, predsjednik stranke Milorad Dodik i zvanično je saopštio imena njihovih ministara. Uz premijera, bit će ih još osam.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.