Davor Dragičević na ispitivanju u Prijedoru kao David Štrbac

Vijesti 17. dec 201812:24 > 12:32
N1

“Tražim izuzeće postupajućeg tužioca, Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru kao i svih drugih tužilaštava u RS,” rekao je Davor Dragičević kao osumnjičeni zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti na štetu Dragana Lukača i Darka Ilića.

Otac nastradalog banjalučkog studenta Davida Dragičevića (21), jutros se odazvao na poziv Okružnog tužilaštva Prijedor, došao je obučen kao David Štrbac, borac za pravdu, iz pripovijetke Petra Kočića.

“Neprovođenje istrage ubistva mog sina Davida Dragičevića Đakca, od strane OJT BL i Republičkog javnog tužilaštva, predstavlja sumnju u nepristrasnost tog tužilaštva”, istakao je Dragičević.

Dragičević je još jednom ubicama nazvao postupajuće tužioce.

Članovi grupe “Pravda za Davida” ispred tužilaštva u Prijedoru uzvikivali su:”Idemo do kraja Davide, Pravda za Davida, te Koliko je sati… tik tak.”

Advokat Davora Dragičevića, Dragan Tolimir, rekao je da je u kancelariji za ispitivanje policajac držao dršku pištolja u ruci, vjerovatno instruisan da je Davor Dragičević opasan i da treba zaštiti sud. “Nikakvih radnji nije bilo od strane Davora, nikoga nije ugrožavao”, kaže Tolimir.

“Ne želimo da postupamo, da dajemo izjave, nismo potpisali izajve jer smatramo da ovo tužilaštvo nije ovlašteno da postupa. Ovo je nelegitimno i nelagalno vođenje postupka protiv osumničenog. Dalje moraju da odluče koje tužilaštvo će postupati, da li postoje razlozi za izuzeće tužioca i tužilaštva da li su napravljene proceduralne greške”, naglasio je Tolimir i dodao:

“Pozivanje je takvo da se radi sve brzopotezno i ubrzano, što implicira da je Davor već optužen i samo žele formalno da provedu proceduru, strašno im se žuri, neviđena i nevjerovatna žurba. Prvi poziv je dobio tri dana prije nego što se trebao odazvati davanju izjava, drugi odmah poslije toga. Da tužilaštva ovako postupaju u svim predmetima bila bi nevjerovatno efikasna država”, zaključio je advokat Tolimir.

Danas je 267. dan kako Davor Dragičević i članovi Pokreta “Pravda za Davida” protestuju na banjalučkom Trgu Krajine tražeći od nadležnih odgovore o smrti Davida Dragičevića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.