Čović: Dali smo potporu Deklaraciji i na tome treba dalje raditi

Vijesti 17. dec 201812:48 > 12:50
N1

Naše je da se borimo da nikad niko ne izabere hrvatske predstavnike - ovim riječima je Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, komentarisao usvajanje Deklaracije o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini u saboru Hrvatske.

“Mislim da smo napravili dobru aktivnost. Čestitali smo Ljubiću i Ragužu na dobro pripremljenoj raspravi. Mislim da je rasprava u Saboru bila najbitnija. Cjelodnevno se razgovaralo u Saboru. 90 posto ljudi koji su raspravljali ne znaju kako se uspostavlja vlast u Bosni i Hercegovini jer ih to ne interesira. 90 posto ih nije znalo da Hrvatima može neko drugi izabrati člana Predsjedništva. Bosnu i Hercegovinu moramo dovesti na evropski put i osigurati jednakopravnost Hrvata”, rekao je Čović o Deklaraciji i dodao:

“Naše je da se borimo da nikad niko ne izabere hrvatske predstavnike. Dali smo potporu Deklaraciji i na tome treba dalje raditi”.

Čovićevo obraćanje medijima je danas uslijedilo poslije sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora održanoj u Mostaru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.