Sullivan: SAD će reagovati na ugrožavanja stabilnosti BiH

Vijesti 17. dec 201816:32 > 16:38
N1

Zamjenik državnog sekretara SAD-a John J. Sullivan istakao je na press konferenciji u Sarajevu da će oni koji budu nanosili štetu Bosni i Hercegovini biti kažnjeni sankcijama. Sullivan je također pozvao lidere u Bosni i Hercegovini da se prestanu baviti etničkim podjelama.

Na upit reportera N1 Esmira Milavića da prokomentariše susret sa Miloradom Dodikom iako je on pod sankcijama SAD-a Sullivan je kazao:

“SAD će reagovati na sva moguća ugrožavanja stabilnosti Bosne i Hercegovine, nema promjena kada je u pitanju status Milorada Dodika po pitanju sankcija.”

Sullivan je naglasio kako je to uradio jer poštuje instituciju Predsjedništva, te da se može očekivati značajno djelovanje SAD-a u BiH kako se to dešavalo i u proteklim decenijama.

SAD snažno podržavaju put BiH na putu prema NATO-u kao članica te alijanse i snažno se protivimo snagama koje misle da to nije dobar put kada je u pitanju Bosna i Hercegovina kaže Sullivan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.