Nikšić za N1: Šta sam najviše zamjerio SDP-u

Vijesti 17. dec 201817:54 > 18:02
N1

Damir Nikšić, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo objavio je na svom Facebook profilu niz kritika na račun stranke čiji je član, i to zbog kadrovskih rješenja nove Vlade KS. Nikšić je za N1 objasnio šta je najviše zamjerio stranki čiji je član.

Prvo sam nezadovoljan načinom na koji se sve to dešavalo. Radi se o koaliciji, mi nismo znali koji resori pripadaju SDP-u i onda ti sad tražiš kadrove za zdravstvo, a ne znaš hoće li ti pripasti zdravstvo. U samoj stranci se desilo to.. Ja nisam nešto stranački čovjek, ne znam kako to zapravo ide, ali sam mogao naslutiti da nije demokratski kako bi trebalo da ide. Ja kao zastupnik sam izguran iz svih.. Tu je bilo različitih neslaganja i zbog sve te neke brzine“, kazao je Nikšić i dodao:

Idu oni polako u smislu na koaliciju i onda koalicija donese neke odluke i onda brzuo brzo da stignemo šta se desilo u koaliciji. Ono što demokratija je bila povrijeđena i logika: kako ja ako sam u klubu SDP-a treba da branim ministre pred Parlamentom, a ne znam o kome se radi. Nisam znao o kome se radi dok svi mediji nisu objavili. Ja sam reagovao javno, na javnu objavu. Pitali su me što nisam prije reagovao, kako ću kad nisam znao. Niko od nas poslanika nije znao, da bih mogao reagovati i eksplodirati ranije. To mi se najviše zamjera, niko se ne slaže sa mnom“.

Zašto nisu reagovali drugi?

Oni poštuju tu neku partijsku diciplinu, ali moje lično mišljenje je da sam spasio demokratiju unutar SDP-a. Ja sam danas imao razgovor sa Nikšićem. Nije nikome drago što sam to uradio. Stao je na moju stranu ipak, tj. na stranu slobode. Složili smo se da je ovo i jeste nova reforma SDP-a. Ti imaš kadrovsku komisiju, a tu sjede predsjednici odbora i partija. To nisu stručnjaci“, kazao je.

Ko je sporan od trojice ministara?

Mislim da su sva trojica sporni kada se pogleda CV. Ja sam vidio koaliciju. Mislim da i oni znaju da nisu stručni“, kazao je Nikšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.