Mektić za N1: Ukoliko radite lošije u interesu građana, onda ste sve bogatiji

Vijesti 19. dec 201807:05 > 07:11
N1

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić sinoć je u razgovoru za N1 kazao da se većina bh. političara obogatila, neki čar enormno. Kazao je da "ukoliko radite lošije u interesu građana, sve ste bogatiji".

Priznao je da političare prezire. U moru sličnih, nije želio izdvojiti ni sebe.

”Prezirem političare i sebe kao političara jer sam imao mogućnost i šansu i narod mi je to debelo platio, a nisam uspio nešto da napravim. Naša politika se bavi nekim nepotrebnim stvarima, sve više zavađa. Nije politika koja je u službi građana. Kako bi ja mogao da podržavam jednu takvu politku? Ni sebe ne bih izdvojio. Jako sam kritičan, nisam zadovoljan s onim što sam učinio, a imao sam stvarno namjeru da učinim jako puno, da pokrenemo neke stvari. Ne mogu da kažem, da oprostim i sebi kad vidim da mladi građani odlaze iz BiH, a mi ništa ne poduzimamo”, poručio je gost Večernjeg studija.

Gostujući u “Večernjem studiju” na N1, kazao je da je biti političar pozicija puna privilegija.

”Jako udobna pozicija, političari imaju jako puno privilegija. Većina se naših političara obogatila, neki čak i enormno. Ukoliko radite lošije u interesu građana, onda ste sve bogatiji. Vidite naše ljude koji su konstantno u politici, da su to nevjerovatno bogati ljudi. Sažalijevam one koji moraju na biro. Mislim da je to bila jedna neumjesna izjava koja ne priliči političarima, kad dođete u politiku morate biti svjesni da ne možete tu biti do kraja života. Nisam opterećen tim pitanjem i tim problemom. Da je nekako stvoriti nekakav pravni okvir da jedan čovjek ne može trideset godina biti u politici, to bi bila prava stvar”, ocijenio je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.