Prlić: Budžet Mostara nije Ljubina očevina

Vijesti 19. dec 201810:20 > 10:22
N1

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Lana Prlić uputila je u proceduru amandman na Zakon koji se tiče finansiranja Mostara.

Ovim amandmanom se obavezuje gradonačelnik Mostara da organizira javnu raspravu o Budžetu za 2019. godinu i da je obavezan dostaviti Izvještaj o izvršenju Budžeta Parlamentu Federacije BiH.

“S obzirom da Gradsko vijeće Mostara ne postoji i često se time opravdava činjenica da budžetom Grada upravljaju dva čovjeka, javna rasprava daje priliku svim građanima Mostara da se uključe u proces vezan za donošenje budžeta”, rekla je Prlić i naglasila da treba zaustaviti ovakav način finansiranja grada Mostara, jer samo to može natjerati HDZ i SDA da se organizuju izbori u Mostaru.

„Ovakva situacija je idealna za njih, jer drže grad u rukama dvojice ljudi, a Budžet grada ne bi trebao biti Ljubina očevina“, zaključila je Prlić, koja je na kraju rekla da je svjesna da bi, u ovom trenutku, zaustavljanje ovog Zakona imalo velike posljedice za građane Mostara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.