Četiri osobe uhapšene na graničnim prelazima u BiH

Vijesti 19. dec 201812:41 > 12:45
Ilustracija

Službenici Granične policije BiH uhapsili su na graničnom prelazu Orašje trojicu državljana BiH za kojima su raspisane potrage, te jedno lice na sarajevskom aerodromu.

Ova lica uhapšena su juče i danas prilikom ulaska u BiH.

Uhapšen je muškarac čiji su inicijali E.J. /29/, jer utvrđeno da ga potražuje Opšinski sud u Kalesiji radi izdržavanja kazne zatvora, te je predat službenicima Sudske policije Orašje, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Lice čiji su inicijali N.Z. /40/ uhapšeno je, jer ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela teška krađa u vezi krivičnog djela uništenje ili oštećenje privrednih objekata ili javnih naprava.

Predat je službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Za lice čiji su inicijali D.I. /27/ provjerama je ustanovljeno da je Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela pronevjera, te je predat službenicima ove policijske uprave.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Štutgarta juče je uhapšeno lice čiji su inicijali M.D. /37/, jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela teška krađa.

Lice je predato pripadnicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| InstagramUŽIVO na ovom linku.