Novi dan: Gosti su Arnaut, Mulabdić, Krsmanović, Golubović…

Vijesti 19. dec 201814:36 > 14:38
N1

O odluci Centralne izborne komisije da se izbor delegata u Dom naroda parlamenta Federacije BiH oslanja na popis iz 2013. godine, prvim inicijativama u Parlamentu BiH, koaliranjima u BiH, danas za Novi dan govori Damir Arnaut, zastupnik SBB-a u Parlamentu BiH.

Uživo ujutru za Novi dan govori Vedran Mulabdić, ministar MUP-a KS. Govorimo o istrazi o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca, auto-mafiji, sigurnosti u glavnom gradu BiH, općenito radu sarajevske policije.

Oko 200 djela iz Umjetničke galerije BiH nalazi se na Googleovoj platformi Arts & Culture i dostupna su korisnicima širom svijeta. O radu Umjetničke galerije danas za Novi dan govori njen direktor Strajo Krsmanović.

Za komentar dešavanja u BiH, regiji i svijetu kroz naslove na naslovnicama dnevnih novina ovoga jutra zadužen je Rinko Golubović, spiker, voditelj, urednik informativnih emisija, emisija revijalnog karaktera i na radiju i na televiziji ili jednostavnije – novinar.

Zašto je tursko streličarstvo specifično i drugačije, koja su pravila takmičenja, gdje se nabavlja oprema, kako se izrađuje luk, koliko strijela postoji, disciplina, te kakav je osjećaj kada drži luk i strijelu danas za Novi dan uživo iz Mostara govori Almina Baralija, bh. takmičarska u ovom sportu.

O aktivnostima Plesne Akademije Romantik, najavama za Svjetsko prvenstvo u latinoameričkim plesovima koje će biti održano u BiH, novim medaljama danas za Novi dan govori Mladen Brekalo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.