Vanredna pres-konferencija premijera Kantona Sarajevo, ministara i zastupnika

Vijesti 20. dec 201808:17 > 08:20
N1

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministri u Vladi i zastupnici održat će vanrednu pres-konferenciju u 9 sati.

Obraćanje ćete moći pratiti uživo na N1 televiziji i na portalu na OVOM LINKU.

Prva radna sjednica Skupštine Kantna Sarajevo završena je kasno sinoć nakon rasprave o Nacrtu Budžeta KS za 2019. godinu. Premijer KS Adem Zolj je sa dnevnog reda povukao Nacrt budžeta, a predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je sazvao hitnu sjednicu Kolegija SKS. 

Nakon toga je Konaković izvijestio novinare da je sjednica završena, te da premijer Zolj ostaje pri svojoj odluci.

Najavio je da će se Kolegij danas odrediti o mogućnosti zakazivanja hitne sjednice.

Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika osudio je povlačenje iz procedure Nacrta Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu i Zakona o izvršenju Budžeta za 2019. godinu od premijera Kantona Sarajevo Adema Zolja danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. 

Sindikat najoštrije osuđuje takav čin kantonalnog premijera i poručuje da neće dozvoliti da državni službenici i namještenici budu predmet političkih igara. 

Iz Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika poručuju da će ukoliko se ne usvoji budžet Kantona Sarajevo u zakonom propisanom roku pokrenuti zakonom dozvoljena sredstva poput štrajka i drugih oblika sindikalne borbe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.