Akcija MUP-a TK: Uhapšene dvije osobe, pronađena droga i oružja

Vijesti 20. dec 201810:49 > 10:51
Ilustracija

Lica iz Tuzle čiji su inicijali M.O. /22/ i J.J. /19/ uhapšena su zbog sumnje da su počinila krivična djela teške krađe, dok će za lica čiji su inicijali S.T. /38/ iz Živinica i M.Č. /63/ iz Gračanice nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona danas je saopšteno da su lica M.O. i J.J, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predata u nadležnost tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Ova lica uhapšena su prilikom pretresa objekata na 17 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gradačca, Srebrenika, Živinica, Banovića i Kalesije radi pronalaska predmeta iz krivičnih djela teških krađa i posjedovanja i omogućavanja uživanja droge.

U pretresima su pronađeni poštolj, municija, manje pakovanje kanabisa, subokson tablete, digitalna vaga i mobilni telefoni koji će biti predmet vještačenja.

Pretresi su izvršeni u skladu sa planom “Top-krim” i “Top-narko” MUP-a Tuzlanskog kantona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.