Drama u Laktašima: Presreo automobil, izvukao vozača, pretukao ga i opljačkao

Vijesti 20. dec 201812:05 > 12:08
Ilustracija

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zatražio je određivanje pritvora osumnjičenom Bogdanu Vajukiću (1998.) iz Laktaša.

Određivanje pritvora zatraženo je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djelo “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”, “protivpravno lišenje slobode” i “razbojništvo”.

“Osumnjičena osoba je u noći 18./19.12.2018.godine, oko 02:00 sati na lokalnom putu u mjestu Miloševci, opština Laktaši, svojim putničkim motornim vozilom marke Golf 4, presreo putničko motorno vozilo marke Mercedes kojim je upravljao oštećeni Ć. S., istom onemogućio dalju slobodu kretanja i vozilo Ć. S. oštetio, a potom upotrebom fizičke snage oštećenog izvukao iz njegovog vozila i fizički mu zadao više udaraca u predjelu glave, te uz upotrebu sile u namjeri da pribavi sebi protipravnu imovinsku korist od oštećenog Ć. S. oduzeo novac u iznosu od oko 500 konvertibilnih maraka”, navode iz  Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.