KCUS ima dovoljan broj toplomjera i antipiretika

Vijesti 20. dec 201815:19 > 15:23
N1

Na Disciplini za zdravlje djeteta KCUS-a ima dovoljan broj toplomjera i antipiretika, kao i svih neophodnih lijekova, navdeno u dopisu direktora Discipline za zdravlje djeteta KCUS prof.dr. Ede Hasanbegovića direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebiji Izetbegović.

U saopćenju iz KCUS se podsjeća da je jučer predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na sjednici postavio pitanje: “Kada će KCUS prestati praviti uštede na uštrb pacijenata?“ u vezi sa navodnom nestašicom voltarena i toplomjera.

KCUS je sproveo internu istragu, na osnovu koje je ustanovljeno da je Konaković, u noći 18./19.decembra 2018.godine, posjetio Pedijatrijsku kliniku KCUS, u svojstvu pratnje bolesnog djeteta i njegovog oca.

Dok je otac sa djetetom bio na pregledu i razgovarao sa pedijatrom, Konaković je čekao ispred Klinike.

“Dakle, nemoguće je da mu je bilo ko od naših ljekara ili uposlenika dao bilo kakvu informaciju, pa tako ni onu da „na Klinici nema Voltarena i toplomjera“, tvrdi se u saopćenju KCUS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.