Održana konstituirajuća sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

Vijesti 21. dec 201813:10 > 13:15
Vlada USK

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) predstavljen je novi saziv predvođen dosadašnjim premijerom Mustafom Ružnićem.

Novi ministarski saziv čine: ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Damir Omerdić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Adnan Alagić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sulejman Kulenović, ministrica zdravstva, rada i socijalne politike Nermina Ćemalović, ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić, ministar privrede Nijaz Kadirić, ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida Ermin Zulić, ministar financija Vedran Prša i ministar pravosuđa i uprave Asim Dizdarević.

Premijer Mustafa Ružnić je istakao kako se današnjim zajedničkim sastankom želi poslati jasna poruka da se samo koordinacijom i ljudskim pristupom može skinuti ružna etiketa s ovog kantona, kada su u pitanju primopredaje između starih i novih saziva Vlade Unsko-sanskog kanrtona

“S obzirom da su novi ministri već pristupili svojim poslovima, već sam za ponedjeljak ujutro zakazao prvu redovnu sjednicu. Prioriteti su nam priprema budžeta za narednu godinu, rješavanje zahtjeva i dogovor sa sindikatima, te koordiniranje situacije s migrantima i izbjeglicama”, dodao je Ružnić.

Istaknuto je da se u idućoj sedmici očekuje i sjednica Skupštine USK, na kojoj će se raspravljati o odluci o privremenom financiranje ovog kantona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.