Studenti i volonteri obradovali 2.000 mališana novogodiišnjim paketićima

Vijesti 22. dec 201817:22 > 17:31
N1

"Nijedno dijete bez paketića", projekat je koji osmu godinu zaredom realizuju studenti, volonteri iz udruženja "Ruku na srce". Ove godine uspjeli su podijeliti 2.000 novogodišnjih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo.

Prostorije Bosansko kulturnog centra, bile su ispunjene pjesmom, smijehom, radošću ali i nestrpljenjem. Paketići su i ove godine našli put do djece iz sociijalno ugroženih porodica. Kako kažu iz udruženja “Ruku na srce”, njihova jedina nagrada, ničim se ne može mjeriti, a to je osmijeh na licima mališana.

“Mislim da je taj jedan zajednički cilj koji sve nas povezuje da izmamimo što više dječijih osmijeha. Zaista, jedna lijepa i topla zimska priča koju su prepoznali naši sugrađani i već zadnjih mjesec i po dva na razne načine nas podržavaju, kontaktiraju, učestvuju, ne samo u vidu donacija već i u vidu poklanjanja svog vremena i energije kako bismo pripremili što ljepši dan za naše mališane”, poručio je Faris Gurda, PR Udruženja „Ruku na srce“.

Samo za njih oživljeni su i likovi iz bajke. Najveća radost uslijedila je ipak kada je Djed Mraz prepoznao njihove skromne želje i uručio im poklone. Najiskrenije o svojoj radosti, rekli su upravo oni, najmlađi.

Iza ove manifestacije stoje mjesečne pripreme. Učestvovali su brojni građani Sarajeva, međutim najveće zasluge pripadaju vrijednim rukama studenata, volontera, koji su sve svoje slobodno vrijeme posvetili tome da svaki slatkiš i svaka igračka pronađe put do jednog djeteta.

“Ovo je već osma godina zaredom kako organizujemo manifestaciju i podjelu paketića u okviru akcije “Nijedno dijete bez paketića”. Ove godine smo oborili rekord u odnosu na sve prethodne godine tako da ponosno možemo reći da ove godine imamo 2.000 paketića, tako da će 2.000 mališana iz socijalno ugroženih porodica biti obradovano novogoišnjim paketićem”, istakla je Azra Hadžić iz Udruženja ”Ruku na srce”.

Srećni zbog paketića, druženje su nastavili uz kreativne radionice i igru.

Ponekad je samo malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim. Za vrijeme mjeseca decembra, mjeseca u kojem vlada duh darivanja, svako dijete zaslužuje osjetiti toplinu praznične atmosfere i radost primanja poklona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.