Regionalni show programi prilika za bh. talente

Vijesti 22. dec 201817:59 > 18:02
N1

Ilma Karahmet, mlada bosanskohercegovačka muzička nada, ostvarila je pobjedu na RTL-ovom show-u 'Zvijezda'. Porazila je konkurenciju, oduševila širi, no nije prva. Maid Hećimović, Mirza Selimović, Amar Gile Jašarspahić, Amel Ćurić, Denis Barta, imena su iz Bosna i Hercegovina, za koje je čula regija.

Pobjednica RTL-ovog show-a ‘Zvijezda’ uoči finala bila je skromna:

“Nadam se da ću imati priliku biti među prvo troje, tu sam došla da se borim, ne odustajem”, kazala je Ilma Karahmet, pobjednica RTL-ovog show-a ‘Zvijezda’.

A onda je mlada bosanskohercegovačka nada porazila konkurenciju. Maid Hećimović, Mirza Selimović, Amel Ćurić, samo su neka od bosanskogercehovačkih imena koje su proslavili regionalni show programi.

“Mi nemamo jedno takvo takmčenje koje se gleda u regionu. Onda dobijete medijsku pažnju koju je nemoguće platiti i dobiti drugim putem. Mislim da pravo takmičenje počinje tek poslije takmičenja. Zato mnogi pobjednici nisu prošli tako dobro kao šestoplasirani. To se nikada ne može znati”, kazao je Mirza Selimović. pjevač.

Amel Ćurić, rado se sjeća prve pobjede na OBN SuperNov@ Talentima, ali i pobjede u regionalnom talent-show-u X Faktor Adria.

“Bosanci i Hercegovci su talentovani što se tiče pjevanja i muzike pa se uvijek izdvojimo kada dođemo na neko natjecanje. Savjet Ilmi i svim koji učestvuju na natjecanjima – ukoliko ne snimaju pjesme, džaba je sve na kraju. Nema podrške, sistema, uređenja po pitanju autorskih prava. Nema nikoga da se bavi mladim nadama i talentima”, istakao je Amel Ćurić, muzičar.

Tekstopisac Fahrudin Pecikoza dijeli mišljenje da bosanskohercegovačke muzičke zvijezde na tržištu zasjaje zahvaljujući regionalnim prilikama.

“Oduvijek je Bosna i Hercegovina bila, u Jugoslaviji, najtalentovanija nacija. No, mi smo okupirani, medijski. Autorska prava nisu regulirana, niko neće da plaća”, kazao je Fahrudin Pecikoza, tekstopisac.

No, iako se unutar Bosne i Hercegovine ne proizvodi muzički show gledan u regiji, talenti iz Bosne i Hercegovine do sada su kreirali nezapamćene uspjehe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.