Aerodrom Sarajevo: Otkriveni krivotvoreni dokumenti Češke i Italije

Vijesti 24. dec 201814:10 > 14:12
Međunarodni aerodrom Sarajevo

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u subotu su oduzeli dvije krivotvorene putne isprave i dvije osobne iskaznice Češke Republike koje su na uvid dali državljani Republike Turske, izvijestili su u ponedjeljak iz Granične policije BiH.

Pregledom prtljaga na drugoj liniji graničnih provjera nađeni su originalni dokumenti na osnovu kojih je utvrđen njihov identitet.

Dvojica državljana Turske na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli su letom iz Istanbula. O događaju je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo. Prema njegovoj naredbi krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti, a državljani Turske vraćeni u Istanbul.

Dan ranije, 21. prosinca, službenici JGP Brod kontrolom trojice stranih državljana otkrili su tri krivotvorene osobne iskaznice Italije kojima su pokušali izaći iz BiH.

Kontrolirani su na prijelazu Brod u autobusu koji prometuje na relaciji Sarajevo – Dortmund. Nisu posjedovali druge dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov identitet, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Irana. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, stoji u izviješću. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.