Kerla: Izvinjavam se novinarima, ali sam povrijeđena

Vijesti 24. dec 201818:07 > 18:39
N1

Bibija Kerla, zastupnica Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo, za N1 je objasnila šta se dešavalo prije i poslije trenutka kada je zahtjevala pauzu tokom sjednice Skupštine na kojoj se raspravljalo i o Nacrtu budžeta. Objasnila šta je izavalo njen neprimjeren komentar upućen novinarima Klixa.

Prema njenim riječima, nakon prezentacije Nacrta budžeta koji je trajao 45 minuta, zahtjevala je pauzu od predsjedavajućeg Skupštine, Elmedina Konakovića. Kao razlog za ovim zahtjevom je istakla veliki broj pitanja zastupnika koji bi uslijedio poslije prezentacije pod pretpostavkom da će to oduzeti mnogo vremena. Zatim je dodala:

“Tražila sam pauzu jer sam imala pravo na to. Predsjedavajući je trebao istog trenutka zakazati pauzu. Konaković kao predsjedavajući mi je potom rekao: Može li Bibo pauza za pola sata? Ja sam rekla da ima mnogo prijavljenih za diskusiju, ali me niko nije podržao u zahtjevu za pauzom”.

Potom je objasnila svoj neprimjereni komentar upućen novinarima Klixa u trenutku kada je obrazlagala svoj zahtjev za pauzom. Kako je kazala, članak na jednom portalu koji tematizira njen zahtjev za pauzom nije prvi članak koji je “udarao” po njoj.

“Ne znam razlog za takav odnos prema meni. Razgovarala sam s novinarom Klixa i rečeno mi je da ovo nije prvi put da sam se okomila na njih. Mislim da Klix nije imao razlog da udara na moju ličnost. Nisam se nisam okomila na njih. Ignorisala sam njihova nastojanja da ulazim u dublju diskusiju s njima”, kazala je Kerla za N1.

Smatra da je sve ono što je dobro uradila bačeno na stranu, a kao da je “loša stvar što je tražila pauzu”.

Mišljenja je da je Konaković kao predsjedavajući napravio grešku što nije uvažio njen zahtjev za smjenom, ali da mu to oprašta jer vjerovatno to nije namjerno uradio. Ako jeste, njemu na dušu, kazala je.

Naglasila je spremnost da uvijek razgovara sa novinarima. Zatim se ponovo osvrnula na neprimjeren komentar upućen novinarima Klixa.

“Možete misliti šta je prouzrokovao taj članak, da bih tako komentarisala. Taj članak je proizveo uvrijedljive komentare za mene. U naslovu je navedeno ‘vapaj Kerle’ – kakav vapaj? Znate li šta znači vapaj? To je znak da nemate šta jesti. Sam naslov je potakao ljude na takve komentare. Došlo mi je u deset minuta stotinu poruka”, podcrtala je u razgovoru za N1 zastupnica Demokratske fronte i poručila:

“Izvinjavam se novinarima Klixa, ali sam povrijeđena. Kako sam se okomila na novinare. Nije u redu ono što su novinari napisali. Sam naslov nije u redu. Imala sam pravo tražiti pauzu. Konaković nije smio ulaziti u diskusiju da li treba napraviti pauzu ili ne”.

Kerla je još jednom ponovila stav da naslov članka Klixa “nije bio u redu i da je bio drugačiji”, onda ne bi došlo do neprijatnosti.

“Ne razumijem da je ovo toliki problem pored ovoliko problema u Skupštini. Imam osjećaj da se namjerno skreće pažnja sa njih. Mi smo u Skupštini deset sati raspravljali o budžetu vrijednim 900 miliona maraka i to niko nije zapazio. 13.500 ljudi zavisi od tog budžeta. Nijedna riječ nije bila posvećena tome, ali zato jeste pauzi za ručak”.

U završnici gostovanja u Danu uživo N1 televizije je naglasila da njen životni put nije bio lak i da je zahvalna trima osobama što je “među živima – mojoj majci, mojem pokojnom treneru i Željku Komšiću”. Zatim je Kerla još jednom izrazila izvinjenje zbog neprimjerenog komentara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.