Marjanović za N1: Predivno je biti izmiješan u Bosni i Hercegovini

Vijesti 24. dec 201821:28 > 21:52
N1

Predivno je biti izmiješan u Bosni i Hercegovini - ovako je Damir Marjanović, univerzitetski profesor i zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, odgovorio na pitanje kakav je osjećaj imati porijeklo iz multietničke porodice u Bosni i Hercegovini. U Večernjem studiju N1 televizije je Marjanović govorio i o drugim javnosti manje poznatim činjenicama koje se tiču njegovog privatnog života. Ispričao je i kada se najljepše osjećao u životu.

Sebe ne smatra neobičnim profesorom i političarem. Kako je kazao, trudi se biti onakav kakav jeste.

Osvrnuo se i na svoj porodični život. Pa je tako za svoju suprugu Katarinu rekao da je njegova “zemlja”. Istakao je da ima “brak za poželjeti”. Naglasio je šta sebi najviše zamjera:

“Jedina stvar koju sebi mogu zamjeriti jeste da sam mnogo putovao, tako da svaki dan koji sam propustio provesti s porodicom je bilo pogrešno”.

Podsjetio se i trenutka kada je suprugu zaprosio na koncertu benda U2 iz 1997. godine u Sarajevu. Prema riječima Marjanovića, tada su se spojili dvije najljepše stvari – bend i žena koju voli. Potom je dodao:

“Ali, najljepši mi je trenutak bio kada je sedam ili osam autobusa ljudi iz Banjaluke došlo na koncert U2. To je bila najveća pobjeda”.

Marjanović je bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, a porijeklo mu je multietničko, što smatra predivnim.

“Predivno je biti izmiješan u Bosni i Hercegovini. Lijepo je biti i Hrvat i katolik, ali je lijepo biti ponosan na svoju porodicu. Moj otac je uzimao slobodne dane u bivšoj Jugoslavenskoj narodnoj armiji da bismo mi slavili bajram”.

Za svojeg sina je kazao da je dobar muzičar i jako dobar gitarista. I sam Marjanović je zasvirao gitaru i zapjevao hit Bijelog dugmeta tokom gostovanja u Večernjem studiju N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.