Zbog nestanka električne energije kolona na GP Bosanska Rača

Vijesti 25. dec 201807:39 > 07:40
N1 / Ilustracija

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu.

Posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Jaki udari vjetra učestali su u južnim i jugozapadnim krajevima. Vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na putnom pravcu Kupres-Šujica, dok se na dionici Dobro Polje-Brod na Drini upozorava na mogućnost obrušavanja snježnih lavina. Na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Otoka, vidljivost je smanjena zbog magle. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja skreće se pažnja u usjecima i na planinskim prijevojima.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog nestanka električne energije na graničnom prijelazu Bosanska Rača, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Zbog formiranih kolona, prijelaz nije preporučljiv ni za putnička vozila.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog praznika katoličkog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.